Egy különleges csapatépítő workshoppal nyitották az idei szezont az YKA SE laseresei. A Lego Serious Play különböző technikáinak segítségével fogalmazták meg idei céljaikat, egyéni és csapatszinten egyaránt.

Három óra Legozás várta a lasereseket március első szombatjának délutánján a tornatermi edzést követően. A srácok ugyan természetesen sokat játszottak a dán kockákkal, saját bevallásuk szerint négy-öt évvel ez előtt még, ez most mégis egészen más volt. Most nem voltak rajzok, építési utasítás, csak a saját képzeletükre, és kezeikre hagyatkozhattak. Az első tíz percben kiderült, hogy a képzelet és a kezeink sokkal szorosabb viszonyban vannak, mint gondolnánk, gyorsabban és kreatívabban alkotnak együtt, ha hagyjuk őket működni, és nem “gondoljuk túl” a dolgot.

A srácok gyorsan felismerték a Lego Serious Play módszer lényegét, és a felkészülésükkel, a céljaikkal kapcsolatos kérdésekre izgalmas modellek születtek válaszul. Építés, és beszélgetés, tisztázó kérdések, amelyek nemcsak egymás megértését segítették, de a célokért szükséges lépéseket is megmutatták. Világossá vált, hogy laserben versenyezni ugyan egyéni sport, de a csapat meghatározó az egyéni eredményekben, hiszen ez a hátország, amire támaszkodni lehet a felkészülésben és a versenyek során is. A közös modell jól megmutatta az erősségeiket, és kapcsolódásaikat a kihívásokhoz és egymáshoz. Komoly kérdésekről volt szó, játékosan.

A fiúk megbizonyoshattak róla, hogy komoly erő van bennük közösen és egyénileg is. A Lego Serious Play pedig ismét bizonyította, hogy könnyedén, játékosan képes megmutatni egy szervezet – legyen az egy sportegyesület, vagy akár egy cég – érzékenységét, erősségeit, a világhoz való kapcsolódását, hogy képes felszabadítani a kreatív énünket, ami olyan kérdésekre is világos választ tud adni, amire felnőtt módon, excell táblákkal, prezentációkkal nem feltétlen sikerül.

0 Shares