Lego® Serious Play® csapatépítés

Csapatépítés

Mióta a céges kultúrában Magyarországon is elterjedt a csapatépítés, gyakran hallhatunk ehhez hasonló beszélgetéseket:

  • – Srácok, hamarosan csapatépítés!
  • – Jajj ne, már megint?!

Veterán multis alkalmazottként, vagy haladó szellemű KKV munkavállalójaként évente egyszer vagy kétszer biztosan részt vesz az ember csapatépítésen. Mindannyian túl vagyunk már az ilyenkor szokásos programokon:

  • – gokartozás,
  • – lézerharc,
  • – céges főzőtanfolyam,
  • – szabadulószoba.

Mutatunk egy új módszert, amivel a csapatépítés nem kötelező nyűg, hanem élvezetes, minőségi együtt töltött idő lesz.

Közben észrevételenül oldódnak meg az évek óta fennálló kommunikációs problémák.

Miben más a Lego® Serious Play® csapatépítés?

LEGO® SERIOUS PLAY® workshop Hlavay RichárddalHa messziről nézzük, annyiban mindenképp, hogy unalmas flip chartok és táblafilcek helyett Lego® építőelemekkel dolgozunk. Illetve játszunk. Játék közben visszarepülünk a gyermekkorunkba, miközben valójában nagyon is komoly munkát végzünk.

Igen. Lego® kockákat rakunk egymásra, metaforákat, történeteket építünk. .

Ha közelebbről nézzük, együttműködünk. Versengés helyett, közösen formáljuk meg a kockákból a közös értékeinket, céljainkat.  Mindenki a saját szemszögéből nézve behoz egy új látásmódot. Végül a különálló modellekből nagy egészet alkotunk, és létrejön a Közös Megoldás.

Azt csak az LSP® facilitátor tudja, hogy  játék közben a csapat az előzetes problémafeltáró beszélgetés során meghatározott cél felé halad. Észrevétlenül, a megfelelő pillanatban feltett megfelelő kérdéssel irányítja a résztvevőket, miközben azok elmélyülten játszanak.

Ez az a csapatépítő tréning, ahol nincs a hátsó sorban szunyókáló vagy az asztal alatt telefont nyomkodó kolléga. Itt mindenki bevonódik, és erre 1000% garanciát vállalunk. Eltűnnek a főnök-beosztott és a sales-delivery közötti ellentétek. Még a magának való rendszergazda is együtt épít a többiekkel. Hiszen kocka.

Kinek való az LSP® csapatépítés?

A Lego® Serious Play® módszert sikerrel alkalmaztuk már magyar és nemzetközi nagyvállalatoknál, illetve KKV-nál. A cégméret majdnem mindegy. A fontos az, hogy a vezető, és a csapat nyitott legyen.

Manapság a legtöbb sikeres döntéshozó szakmai és menedzsment diplomával is rendelkezik. Folyamatosan továbbképzi magát, mindent tud az üzletfejlesztésről. Azonban a sok tudomány mellett gyakran lekerül a fókusz a sikeres vállalatok legfontosabb eleméről, az emberről.

Módszerünkkel az embert, és kreatív energiáit állítjuk a középpontba. A játék közben észrevétlenül lehullanak a felvett maszkok, a tanult érdekérvényesítő képességek. Az marad, ami a legértékesebb: az önálló gondolatok és a saját vélemény.

Hogyan zajlik a csapatépítés Lego Serious Play módszerrel?

A munka egy előkészítő fázissal kezdődik. Ekkor az LSP facilitátor a vezetővel folytatott beszélgetés során felderíti azt a valós problémát, aminek megoldása a csapatépítés célja. Gyakran előfordul, hogy ez nem is az eredetileg felvetett probléma.

A felkészülés fontos része, amikor a facilitátor összeállítja azt a kérdéssort, amelyen végigvezetve a csapatot minden oldalról körbejárható az adott helyzet, amelynek megoldása a feladat.

A csapatépítés napján a kiválasztott helyszínen az asztalokon előkészített Lego készletek várják a résztvevőket. A terembe lépve, többnyire midnenki alig várja, hogy kézbe vehesse a kockákat és elkezdhessen építeni.

A napot kis egységek építésével kezdjük.  A kezünkben minden benne van, és rendkívül őszinte. Az elemek összeilesztésekor felszabaduló kreatív energia sokszor azokat a gondolatokat is felszínre hozza, amelyekről mi magunk se tudtunk. A Lego® Serious Play® módszterrel mindenki rendkívül hatékonyan tudja megmutatni saját véleményét egy helyzetről, vagy ötletét a megoldás érdekében.  A nap folyamán a kis egységekből egyre nagyobb modelleket építünk. Lezárásként elkészítjük a közös modellt, amelyben mindenki gondolata, ötlete, értéke benne van.

Jelentkezés LSP csapatépítésre

Valóban hasznos, és a kollégák által sokat emlegetett csapatépítés szeretnél?  Töltsd ki az alábbi űrlapot, és jelentkezz Lego® Serious Play® csapatépítésre!

0 Shares