Hlavay Richard LSP® facilitator

Hlavay Richard Certified LSP® facilitator

Hlavay Richard Certified LSP® facilitator

 

Hlavay Richard több évtizedes hivatásos kérdezői pályafutással a háta mögött vált Certified LSP® facilitátorrá.

Magyarországon az első között szerezte meg az LSP módszertan hivatalos minősítését. Több tucatnyi Lego® Serious Play® workshoppal a háta mögött az egyik leggyakorlottabb tréner, üzleti tanácsadó.

 

Sikeres workshopjain több száz munkatárs és vezető vett már részt, többek között a

  • – Danubius Hotel Groups,
  • – EON,
  • – Henkel,
  • – General Electric,
  • – PlastElectro,
  • – Shell,
  • – Tesco vállalatoktól.

A nagyvállalati üzleti tanácsadás mellett a módszer nagyon hatékonyan alkalmazható start up-oknál és nonprofit szervezeteknél is. Nem véletlen, hogy tartott már workshopot az Egyszülős Központban is. Szívügye a víz, a vitorlázás. Így találták magukat az Agárdi Vitorlás Klub tagjai váratlanul egy LSP®  workshopon, de gondolkodott már együtt a fenntartható vízgazdálkodásról is a LEGO kockák segítségével.

LSP® Certified Facilitator

 

Az LSP® facilitator feladata, hogy a Lego® Serious Play® módszertan keretein belül, értő kérdésekkel, mindvégig semleges álláspontot képviselve vezesse a workshop résztvevőit a probléma megértésétől egészen a közös megoldásig.

A Certified Facilitator minősítés biztosítja, hogy használója a módszertan alapos ismerője, és a hivatalos LSP® workshop tartására jogosult.

 

Hlavay Richard hivatásos kérdezői pályafutását 1985-ben kezdte a Nógrád Megyei Hírlapnál kezdte újságíró gyakornokként.  Szabadúszó pályafutásán olyan nevezetes állomások találhatók, mint a Szabad Európa Rádió,  a Világgazdaság, a Népszava és a Népszabadság. Egy idegi az MTI Nógrád megyei tudósítója is volt.

Később a Világgazdaság cégrovatának vezetőjeként, az Infó Rádió gazdasági rovatvezetőjeként és szerkesztő-műsorvezetőként is dolgozott. Az Aréna című, egy órás, élő beszélgetős műsorban leginkább gazdasági, külpolitikai, tudományos és közéleti témákkal foglalkozott. E mellett az Energia Infó, a Tempó, és legutoljára, a Párbeszéd a gazdaságról című elemző műsor szerkesztője és műsorvezetője volt.

Az idő előrehaladtával egyre inkább foglalkoztatják a  második, harmadik, negyedik és ki tudja még hányadik szintű kérdések. Így fordult az újságírás felől egyre inkább az üzleti tanácsadás felé. Évek óta tart felsővezetői inspirációs előadásokat, és szakmai coachként több energiaipari társaság vezetőjét segítette, segíti.

Ennek az útnak egy nagyon fontos állomása a Lego® Serious Play® módszertannal való megismerkedés. Hisz abban, hogy a kezünk mindent tud, és sosem hazudik. A Lego® kockákkal való építkezés során felszínre kerül az őszinte gyermeki én, és magával hozza azokat a rejtett információkat, amelyek segítenek más nézőpontból megvizsgálni az adott problémát. A módszer segítségével nagy elakadásokon lehet túljutni, és régóta megoldandó céges és személyes problémákra megoldást találni.

LSP® facilitator referenciák

Üzenet Hlavay Richard LSP® facilitatornak

0 Shares