Workshopjaink

Lego® Serious Play® workshopok

Stratégiai tervezés

Megépítjük a céged modelljét, kézzelfoghatóvá tesszük kapcsolataidat a piaccal, a stakeholderekkel. Modellezünk lehettséges negatív és pozitív hatásokat, feltárjuk az elképzelhető forgatókönyveket.

Kommunikáció

Legyen szó egy új termék, vagy szolgáltatás bevezetéséről, vagy épp egy válsághelyzetről, egy új szervezeti modellről, struktúráról, vagyis belső, vagy külső kommunikácis helyzetről, a Lego Serious Play technikáival gyorsan, hatékonyan fogalmazhatók meg üzenetek és fókuszterületek.

Cégszimuláció

Modellezzük a cég működését, a legfontosabb belső és külső tényezőket, felfedezzük és láthatóvá tesszük a kommunikációs problémákat, a növekedési lehetőségeket, és korlátokat, az egyes területek érdekeit, és erősségeit, és ezek alapján fejlesztési lehetőségeket fogalmazunk meg.

Szervezetfejlesztés

Egyéni és csoport modellek építésével feltárjuk az adott szervezet meglévő struktúráját, belső kapcsolatrendszerét, meghatározó kommunikációs csatornáit. Láthatóvá tesszük a modellekkel a gyenge pontokat, a fejlesztési irányokat. Játékosan modellezzük a különböző beavatkozások várható hatásait.

Motiváció

A játék frissítő erejével segítünk kilépni neked és a csapatodnak a napi robotból. Az építés során garantáltan felszabadítjuk kreatív energiáidat. A modellek történeteinek megfejtése során új, innovatív megoldásokra találhattok. Az igazán out-of-the-box megoldás, az ha leültök munkatársaiddal Lego-zni.

Változásmendzsment

A Lego modellek "nyelvén" hatékonyabb a változásról kommunikálni, új egyéni és csoportos célokat és megoldásokat megfogalmazni, közösen feldolgozni az új stratégiában rejlő előnyöket, és kockázatokat. A megértés az üzletileg sikeres váltás egyik alapvető kulcsa.

Csapatépítés

A közös játék, közös építés megerősíti a belső kapcsolódásokat, fejleszti az érzelmi intelligenciát és új, erős kommunikációs csatornákat nyit a csapat tagjai között. A modelleken keresztül egyszerűbb az út egynás megértéséhez.

Kockázatelemzés

Modellezzük a cég legfontosabb működési területeit, és megjelenítjük a belső és külső kockázatokat. Feltérképezzük, mire van, és mire nincs befolyásotok. Felfedzzük az egyes üzleti vészhelyzetek lehettséges hatásait, és védekezési forgatókönyveket fogalmazunk meg, és teszteljük is azokat.

Sérülékenység-elemzés

A modellek megmutatják a céged érzékeny pontjait, a külső és belső sérülékenységét. Megvizsgáljuk milyen lépésekkel erősíthetők meg az egyes területeket, milyen erőforrásokra, intézkedésekre van szükség a stabil működéshez.

0 Shares